У Сан-Франциско піццу замість кур'єрів починають доставляти роботи (ВІДЕО)

В Сан-Франциско компанії Marble і Yelp Eat24 почали тестувати доставку їжі роботами.

Колісні апарати оснащені лідарами, камерами і ультразвуковими датчиками, а також суперкомп'ютерами Jetson TX1 AI компанії Nvidia, пише TechCrunch.

Як повідомляється, роботи використовують тривимірні карти міста у високій роздільній здатності, що дозволяє машинам безпечно пересуватися тротуарами навіть у темряві.

"Роботи розроблені, щоб бути ввічливими у міських умовах", - підкреслив Метт Делані, виконавчий директор і співзасновник Marble.

Механізм працює наступним чином. Користувачі оформляють замовлення як зазвичай, на сайті Yelp Eat24. В способі доставки вони можуть вказати робота. Якщо вони оберуть саме цей спосіб, їм на телефон прийде код, який потрібен, щоб розблокувати вантажний відсік робота. Після вилучення їжі робот повертається в ресторан. На даний момент роботів супроводжують живі співробітники. Також їх положення відстежується з офісу.

"Ми починаємо з їжі, але думаємо, що наші роботи будуть корисні в доставці всього: бакалійних і аптечних товарів, а також посилок", — розповів Метт Делані.

Український текст - Новий час

сша майбутнє технології

Знак гривні
Знак гривні