Росія не братиме участі в українському Євробаченні

Росія не братиме участі в пісенному конкурсі Євробачення-2017 Києві. Про це йдеться в офіційній заяві Європейської мовної спілки EBU, - передає Громадське

Зауважується, що Росії запропонували дві альтернативи: транслювати виступ обраної конкурсантки Юлії Самойлової з Москви або обрати іншого учасника, який не порушував українські закони. Обидві пропозиції в РФ не прийняли.

«Обидві пропозиції були відхилені Першим каналом, а нині вони повідомили, що не мають наміру транслювати конкурс «Євробачення-2017». На жаль, це означає, що Росія вже не матиме змоги взяти участі в цьогорічному конкурсі», – йдеться у заяві.

У заяві також засуджується рішення України про заборону на в’їзд Самойловій, однак зауважується, що підготовка до проведення конкурсу в Києві триває, а головним пріоритетом залишається видовищне шоу.

Раніше повідомлялось, що російський «Первый канал» відмовився транслювати «Євробачення-2017».

Нагадаємо, що 22 березня СБУ заборонила Самойловій в'їзд на 3 роки до України на підставі того, що Самойлова незаконно відвідала анексований Росією Крим.

Організатори «Євробачення» запропонували представниці від Росії Юлії Самойловій виступити на пісенному конкурсі за допомогою відеозв'язку. Однак Росія відмовилась від пропозиції.

скандал крим росія Євробачення окупація анексія

Знак гривні
Знак гривні