У Макіївці з могили бойовика кулемет крали на металобрухт (ФОТО)

В окупованій Макіївці мисливці за металобрухтом обікрали й спотворили металевий муляж кулемета на могилі бойовика “ДНР”.

Про цю оказію на своїй сторінці у “Фейсбуці” написав журналіст-переселенець Денис Казанський, оприлюднивши допис у сепаратистському пабліку “Типичная Макеевка” мережі “Вконтакті”.

“Не розумію, як це Кустуріца досі не відвідав ЛДНР. Там же невичерпне джерело натхнення. Ось, наприклад, муляж кулемета з могили “визволителя” вкрали на метал. Спробуй таке навмисне придумати”, – прокоментував Казанський.

Як видно з фото, такий оригінальний пам’ятник отримав Хоров Віталій Ігорович, псевдо “Іскандер Тополєв”, який народився 21 вересня 1991 року й був убитий у промзоні між Авдіївкою та Ясинуватою 23 травня 2016 року.

На могильній стелі він зображений у камуфляжі, а пам’ятник при цьому прикрашений також вінками з георгіївськими стрічками і кольорами терористичної організації “ДНР”.

Як можна дізнатися з відкритих джерел, уродженець Макіївки Віталій Хоров воював проти України у бандфоруванні “Рубіж” – так звана “рота ВВ МВД ДНР”, нагороджений відзнакою КПРФ “70 лет Победы”.

Пам’ятник Хорову встановили нещодавно, муляж кулемета вмонтували “вчора” (бо Хоров був кулеметником). Не минуло й доби, як із кулеметної стрічки витягнули набої, а наступного дня у спробах вкрасти кулемет погнули дуло й розвернули могилу.

Автор допису побивається, “чи залишилося у вандалах щось святе” і що в місевих мешканців “немає ані найменшої поваги до тих, хто за них воював”: “Ну попробували, не тягнеться, навіщо ламати…”

Новинарня

донеччина сепаратизм тероризм

Знак гривні
Знак гривні