Путін знав про хімічну атаку Ассада, а над лікарнею кружляв російський безпілотник

У Сполучених Штатах дійшли висновку, що Росія заздалегідь знала про хімічні атаки в Сирії. Також повідомляється, що російський безпілотник був помічений над госпіталем, куди бігли люди після хіматаки.

Про це повідомляє Associated Press із посиланням на джерела серед керівництва у США.

Зазначається, що за декілька годин дрон зник, однак російський літак завдав удару по госпіталю. США вважають це спробою приховати використання хімічної зброї.

За словами чиновника, присутність дрону над госпіталем не може бути збігом обставин і що Росія повинна була знати про хімічну атаку, і що жертви звертатимуться по допомогу.

Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон буде домагатися введення нових санкцій проти Росії, якщо Москва не відмовиться від підтримки президента Сирії Башара Асада.

Нагадаємо, 4 квітня у місті Хан-Шейхун в утримуваному повстанцями районі Ідліб на півночі Сирії близько 60 мирних мешканців загинули від отруєння газом.

Результати розтину жертв отруєння у сирійській провінції Ідліб підтвердили те, що проти них була використана хімічна зброя.

Громадське

сирія путін тероризм ассад

Знак гривні
Знак гривні