Бійці 72 бригади відмовилися їхати на миротворчі заробітки в Африку: Наша війна тут (ВІДЕО)

Військовослужбовці 72-ї окремої механізованої бригади з позивними Сокіл і Молот, які понад рік перебувають в АТО, відмовилися підписувати контракт на участь у миротворчій місії в Ліберії. Своє рішення молоді бійці пояснили тим, що нелогічно їхати розслаблятися за кордон в той час, коли на Батьківщині триває війна.

“Я пішов в армію тільки для того, щоб свою країну боронити, а не сидіти десь там. Ми більше тут потрібні, на фронті, зі своїми хлопцями, а не десь за кордоном”, – пояснює 20-річний Сокіл.

“Гроші не грають ніякої ролі”, – сказав боєць 72 омбр, маючи на увазі знащо вищі заробітки учасників миротворчих місій.

У Ліберію хлопців запрошували на дев’ять місяців.

“72-га [бригада] – це велика бойова сім’я… В Ліберію хай штабники їдуть. А нам поїхати із зони АТО, покинути друзів, колег – це не те. Серце не на місці відчуватимеш”, – заявляє 21-річний Молот.

“Зараз їхати і залишати Батьківщину, тим більше на такий термін? Ні. Тут йде війна, тут руїни, вбивають… Не хочеться, щоб ти прокинувся, і твої рідні і сім’я так само жили в зруйнованих будинках. Головне – закінчити війну тут”, – підкреслив військовослужбовець з позивним Молот.

Як відомо, зараз підрозділи 72 омбр (ппд – Біла Церква) утримують лінію оборони в районі Авдіївки на Донеччині й зазнають значних втрат.

Новинарня

армія донеччина війна київщина

Знак гривні
Знак гривні