Трипільська ТЕС стала через брак антрациту внаслідок блокади Донбасу. На черзі - ще кілька ТЕС

"В результаті зупинення роботи ТЕС місто Українка не тільки залишиться без гарячого водопостачання, але й існує реальна загроза зриву опалювального сезону 2017-2018", - повідомляє міський сайт Українки.

ТЕС стала в ніч з 4 на 5 квітня.

Міськрада м.Українка через це провела позачергове засідання

"Причина – припинення поставок вугілля через блокаду Донбасу", - пише Обухів онлайн.

так бачать Трипільську ТЕС ті, хто проїжджає дорогою на Ржищівщину

Вже раніше повідомлялося про перехід на триденний робочий день та півставки для робітників - з тієї ж причини браку вугілля.

Трипільська ТЕС розташована в селі Трипілля й забезпечує гарячою водою й, у сезон, опаленням міста Україну та Обухів. На вікіпедії також стверджується, що ТЕС є найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області.

В Укренерго кажуть, що Зміївська ТЕС і Криворізька ТЕС, які також працюють на антрациті, призупинять свою роботу 6 квітня і 11 квітня, відповідно.

Глава НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук пише:

Трипільська ТЕС вирішила припинити виробництво електроенергії внаслідок низьких запасів антрацитового вугілля на складах.

Він також зазначив, що нараз Об'єднана енергосистема України працює в стабільному режимі і ситуація повністю контролюється. Пікові навантаження покриваються за рахунок генерації блоків ТЕС, що працюють на вугіллі газової групи, а також ГЕС і ГАЕС.

За його словами, період вимушеного простою планується використовувати для накопичення вугілля до початку літнього максимуму навантажень в енергосистемі, а також для виконання ремонтів. У разі виникнення нештатної ситуації енергоблоки будуть оперативно включені в роботу.

Причина - блокада:

Український тиждень нагадує, що 15 лютого Кабінет міністрів України ввів надзвичайний стан в сфері енергетики. Причиною стало блокування поставок вугілля з непідконтрольних територій Донбасу.

Згодом прем'єр Володимир Гройсман повідомив, що Україна заблокувала експорт антрациту на період дії надзвичайних заходів в енергосистемі.

16 лютого в Укренерго розповіли, що віялових відключень не буде взагалі, натомість будуть застосовуватися графіки погодинного відключення. При цьому відключення електроенергії можуть торкнутися Харківської, Дніпропетровської, Київської, Чернігівської, Запорізької, Сумської та Черкаської областей.

донеччина київщина економіка луганщина енергетика

Знак гривні
Знак гривні