Новий Ан-132Д, розроблений на замовлення Саудівської Аравії, здійснив свій перший політ. ВІДЕО

Український багатоцільовий літак Ан-132Д здійснює свій перший політ. Ан-132Д пролетить між аеродромами "Святошино" і "Київ-Антонов".

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на 5 канал.

Ан-132Д здійснив перший політ на київському аеродромі в Святошино.

Літак Ан-132Д розроблений на замовлення Саудівської Аравії. Його вантажопідйомність - 9,2 тонни, довжина - 24,5 метра, висота - 8,8 метра, розмах крил - 29,2 метра.

Антонов підписав меморандум про намір спільного виробництва 80 літаків Ан-132 для Саудівської Аравії. Частина літаків буде вироблятися в Україні, в Саудівській Аравії будуть створюватися потужності для виробництва літака і компонентів.

Інтелектуальна власність на літак розділена в рівних частках між двома сторонами. Рішення про підписання контракту буде ухвалене після поставки першого зразка.

Ан-132 - перший літак у лінійці Антонова без російських комплектуючих. Літак призначений для польотів на близько- і середньомагістральних маршрутах, він зможе виконувати широкий спектр завдань з перевезення вантажів. Він буде мати крейсерську швидкість в 500 км/год і максимальну висоту крейсерського польоту 9000 м з максимальним навантаженням в 9,2 тонни.

технології україна

Знак гривні
Знак гривні