СБУ опублікувала інструкції акції-провокації на Львівщині. ФОТО, ВІДЕО

Служба безпеки України опублікувала письмові і електронні інструкції щодо проведення провокаційної акції протесту, проведеної 29 березня у с. Гряда Жовківського району Львівщини.

Співробітники поліції спільно з СБУ припинили цю акцію і затримали більшість її учасників, повідомляє Zaxid.net.

Судячи з тексту інструкцій, вилучених в організаторів «акції протесту», основним їхнім завданням було створення «картинки» для ЗМІ.

Увага! В опублікованих інструкціях присутня ненормативна лексика.

За інформацією СБУ, акція почалася між 10:00 та 11:00 годиною і мала тривати до 22:00 вечора. Близько 50-70 осіб заблокували рух транспорту та почали палити шини. Серед гасел на плакатах були «Ні Геноциду поляків» та «Волинь в наших серцях», написані польською мовою.

В СБУ також заявили, що одними з організаторів акції є уродженець Луганщини та мешканка Львова, яка перебуває на обліку у психіатричному диспансері. Учасників на акцію до с. Гряда звозили автобусами із Хмельницької, Закарпатської та Івано-Франківської областей. За даними СБУ, також на акції були безпритульні, яких організатори набирали поблизу місцевого ринку, та неповнолітні особи. Багато із затриманих були у стані наркотичного або алкогольного сп'яніння. За участь у акції, за інформацією правоохоронців, мали заплатити по 200 грн.

Інструкції, які надсилали учасникам акції на телефони

«Учасники акції з перекриття дороги не є етнічними поляками та не мають жодного відношення до вітчизняної польської громади», – додали у СБУ.

скандал польща україна

Знак гривні
Знак гривні