Набуло чинності е-декларування антикорупціонерів

Сьогодні набув чинності той самий скандальний закон про боротьбу з корупцією шляхом електронного декларування для антикорупційних організацій.

приблизно так голосували за закон депутати, й такого виконання, схоже, очікують від антикорупціонерів

Документ опублікували в офіційному виданні Ради 29 березня, тож сьогодні він вступив у дію.

Законом вводиться обов'язок декларування для осіб, які входять до складу Громадської ради доброчесності, громадських рад, рад громадського контролю, що утворені при державних органах та беруть участь у підготовці рішень з кадрових питань, підготовці, моніторингу, оцінці виконання антикорупційних програм.

Також продовжено до 1 травня 2017 року строк подання щорічної декларації для осіб, які відповідно до цього Закону подають таку декларацію вперше.

Наголосимо, депутат Іван Вінник в ефірі Громадського повідомив, що зміни до е-декларування не стосуються всіх громадських організацій.

Нагадаємо, що Порошенко підписав закон про обов’язкове е-декларування ГО.

До цього Порошенко заявив про намір підписати закон про внесення змін до е-декларування. Тоді голова Transparency International Україна Ярослав Юрчишин сказав, що президент не вважає поточну редакцію закону прийнятною, тому він ініціює створення робочої групи, яку внесе правки до закону.

Також правозахисник роз’яснив, що відповідно до тієї редакції закону, яку сьогодні підпише президент, представники громадських організацій будуть зобов’язані декларуватися з 1 січня 2018 року.

Зазначимо, що депутатка від фракції «Народний фронт» Тетяна Чорновол раніше пропонувала запровадити е-декларації і для окремих представників медіа, а саме для засновників та головних редакторів. Однак така пропозиція була виключена з поправок.

Також повідомлялось, що посол Британії закликає переглянути подання е-декларацій представниками ГО.

Громадське

закон маразм корупція

Знак гривні
Знак гривні