Обстріл консульства Польщі: СБУ розглядає версію теракту і не виключає російський слід

В СБУ заявляють, що обстріл консульства Польщі може бути вигідний Росії, він був здійснили з гранатомета РПГ-26, однією з версій слідства є теракт.
Про це йдеться у заяві СБУ, оприлюдненій у середу.

"За попередніми даними причиною став постріл з гранатомета РПГ-26. Жертв внаслідок вибуху немає. На місці працюють слідчо-оперативні групи СБУ та поліції", - сказано в заяві, яку цитує Українська правда.

"Слідство розглядає декілька версій інциденту, у тому числі й терористичний акт", - додали в документі.

У СБУ не виключають російський слід у цій провокації.

"СБУ докладе максимум зусиль, щоб у стислі терміни встановити і затримати винних. Провокації проти Республіки Польща, що час від часу трапляються в Україні, вигідні лише одній стороні – Російській Федерації, почерк якої видно здалека", - сказано в повідомленні.

Голова Служби безпеки України Василь Грицак поінформував Надзвичайного і Повноважного Посла Польщі в Україні Яна Пєкло про заходи, що вживаються СБУ для розкриття злочину.

"Ми переконані, що такі дії агресора не зможуть вплинути на взаємовідносини між дружніми українським та польським народами", - йдеться у заяві СБУ.

Як відомо, Вночі 29 березня невідомі обстріляли приміщення Генерального консульства Польщі в Луцьку, розташоване на вулиці Дубнівській, 22б. Постраждалих немає.

польща сбу росія

Знак гривні
Знак гривні