Зять Трампа зустрічався з керівництвом російського банку, який перебуває під санкціями

Російський банк, який перебуває під економічними санкціями, введеними через агресію Росії в Україні, підтвердив інформацію, що його керівники зустрічалися із зятем президента США Дональда Трампа, головним радником Білого дому Джаредом Кушнером.

Про це пише Європейська Правда з посиланням на Reuters.

Як відомо, Кушнер раніше визнав, що мав зустріч із послом Росії у Вашингтоні в грудні минулого року, проте лише в понеділок, 27 березня, як повідомляє агентство, стало відомо, що керівники російського державного банку "Внешнеэкономбанк" у минулому році мали переговори з Кушнером під час виїзної презентації банку.

У заяві банку, надісланій електронною поштою, йдеться, що в рамках підготовки нової стратегії, її керівники зустрілися з представниками фінансових інститутів Європи, Азії та Америки.

Повідомляється, що зустрічі в рамках презентації відбулася з низкою представників найбільших банків та бізнес-установ США, в тому числі з Джаредом Кушнером, керівником "Kushner Companies".

Проте "Внешнеэкономбанк" відмовився повідомити місце та дату зустрічі.

Агентство зазначає, що Кушнер поки що не прокоментував цю інформацію.

За словами чиновників США, після зустрічі з російським послом Кисляком в Трамп-Тауер у грудні минулого року, Кушнер зустрівся пізніше Сергієм Горьковим, головою "Внешнеэкономбанку".

Агентство зазначає, що Горьков був призначений головою банку на початку 2016 року президентом Росії Володимиром Путіним. Він є вихідцем із ФСБ та був нагороджений орденом "за заслуги перед вітчизною".

Повідомляється, що прес-секретар Білого дому Хоуп Хікс підтвердила факт зустрічі, сказавши, що нічого важливого не обговорювалося.

економіка сша росія

Знак гривні
Знак гривні