З Німеччини вперше в недавній історії депортують уродженців країни

Влада Німеччини оголосила про депортацію двох чоловіків, заарештованих за підозрою в причетності до терористичної діяльності.

Представник міністерства внутрішніх справ підкреслив, що це перший випадок висилки людей, що народилися в сім'ях мігрантів на території Німеччини, повідомляє Громадське.

Їм також заборонено зворотний в'їзд в країну. Обидва були заарештовані на початку лютого в місті Геттінгені в центральній частині Німеччини. Батьки одного з них прибули з Нігерії, а іншого — з Алжиру.

Чоловікові нігерійського походження 22 роки, а вихідцю з алжирської сім'ї — 27 років.

У Німеччині громадянство визначається не тільки за місцем народження, але і по громадянству одного або обох батьків.

Після арешту поліція повідомила, що вони становлять небезпеку, оскільки у них в ході обшуків були знайдено вогнепальну і холодну зброю, патрони і прапор екстремістського угрупування «Ісламська держава».

При цьому влада так і не змогли встановити, чи мали намір підозрювані використовувати вогнепальну зброю під час можливого теракту, і формальних звинувачень проти них висунуто не було.

Нагадаємо, що у Німеччині були підвищені заходи безпеки після того, як 19 грудня в Берліні вантажівка в'їхала в різдвяний ярмарок. В результаті загинули 12 людей, ще 49 отримали поранення. Відповідальність за напад взяло на себе угруповання «Ісламська держава».

німеччина тероризм суспільство

Знак гривні
Знак гривні