Україна - в топ-5 у світі за розвитком електромобілів! (ІНФОГРАФІКА)

Головна заслуга у цьому: "кілька українців, які організували конвеєрне перевезення використаних електромобілів з Європи", - пише InsideEVs.com, видання, котре пише про електроранспорт.

Україна посіла п'яте місце в міжнародному рейтингу за темпами розвитку електромобілів. Швидше електричний транспорт розвивається лише в Ісландії, Швеції, Норвегії та Китаї.

Місця в рейтингу визначалися шляхом призначення балів за кількома критеріями.

Серед них – політична підтримка розвитку «зеленого» транспорту, динаміка частки електрокарів на ринку авто, темпи розвитку інфраструктури тощо.

Максимальний бал, який можна було отримати – 100, однак лише дві країни змогли перетнути позначку в 50 балів: Норвегія і Китай.

Головна причина, за якою Україна набрала майже 39 балів і потрапила в п'ятірку лідерів, – швидке зростання частки електрокарів в числі нових автомобілів, придбаних українцями в минулому році.

За даними InsideEVs.com, серед авто, зареєстрованих вперше в 2016 році, на електромобілі припадає 4%. Видання підрахувало, що за останній рік цей показник зріс в п'ять разів, а кількість проданих за рік електрокарів перевищила 2,5 тисячі.

При цьому більшість електромобілів старі і потрапили в Україну після більш ніж дворічного використання в європейських країнах. Половина з них – Nissan Leaf.

Зауважується, що Україна набагато випереджає інші країни Східної Європи і за темпами розвитку інфраструктури для електрокарів.

Тут є як приватні зарядні станції, доступ до яких можливий лише за згодою власника, так і публічні, а також кілька десятків фастчарджерів, в основному китайського виробництва.

Посісти вище місце в рейтингу Україні не дозволила незначна підтримка електрокарів державою.

Ісландія опинилася вище, бо набрала "39 з плюсом", тоді як Україна - "39 з мінусом".

ДЕТАЛЬНІШЕ ПРО ВСІ КРАЇНИ

інфографіка транспорт технології

Знак гривні
Знак гривні