В Україні нова проблема: фейкові ветерани (ВІДЕО)

Величезні кошти витрачаються на організацію фейкових ветеранів та їх діяльності по всій Україні. Деякі сидять у центрі Києва й "не платять ані копійки оренди".

Про це йшлося на засіданні Підкомітету з питань взаємодії з громадянським суспільством комітету ВР з питань запобігання та протидії корупції, повідомляє парламентський кореспондент Цензор.НЕТ.

Як повідомила глава організації "Фундація Відкрита Україна" Вікторія Губська, наприклад, організація ветеранів екс-депутата від КПУ Петра Цибенка сидить в особняку графа Уварова 1913 року побудови, куди потрібно екскурсії водити, і вона займає 270 квадратних метрів, а його багаторічний помічник Мартинов сидить на вулиці Терещенківській 13 і займає приміщення 170 квадратних метрів.

"У нас було здивування, що вони всі сидять у центрі міста - Хрещатик, Костьольна, Пушкінська. Ці організації сидять без договорів оренди і ні копійки не платять, а ми з вами з наших податків утримуємо ці організації явно неукраїнського напрямку.

За її словами, ці організації фінансуються на районному рівні за програмою "соціальне партнерство" та їм виділяють мільйони гривень.

У місті Києві вони фінансуються на три з половиною мільйони. Сидять без договорів оренди, а місцеві чиновники їх не перевіряють і не перевіряють їхнього статуту.

За словами активістки, ці люди представляють п'яту колону в Києві.

За словами Губської, глава управління соцзахисту, депутат Київради Крикунов так і сказав: "Я знаю, що вони працюють на іншу державу, але нічого не можу зробити, щоб не дати їм кошти".

Губська підкреслила, що "ми домоглися нарешті, щоб у деяких офісах нарешті замалювали георгіївські стрічки. Ми також направили запит у СБУ".

За її словами, члени цих організацій не допускають активістів у приміщення - доводиться проникати з боєм і з поліцією.

Водночас начальник управління у справах ветеранів та учасників АТО Мінсоцполітики Олександра Тарасова продемонструвала фоліант, що нараховує 280 сторінок, який видала організація генерал-полковника Палія, в котрому містяться матеріали з'їзду так званих ветеранів.

Водночас більшість присутніх на Підкомітеті учасників зустрічі підтримають пропозицію начальника відділу патріотичного виховання Мінмолодьспорту Миколи Ляховича - повністю з нуля переписати закон про ветеранів. Ляхович процитував існуючий закон про ветеранів, який повністю переписаний із радянського аналога.

Ще більше на Цензорі

армія маразм

Знак гривні
Знак гривні