Держсекретар США: терпіння закінчилося, можливі військові дії проти КНДР

Держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що військові дії проти Північної Кореї "розглядаються як варіант".

Про це він сказав під час візиту до Південної Кореї, пише ТСН з посиланням на ВВС.

За словами Тіллерсона, політика "стратегічного терпіння " США стосовно Північної Кореї закінчена.

На запитання про те, чи можливі заходи силового впливу на Пхеньян, він відповів, що США розглядають всі варіанти.

"Звичайно, ми не хочемо доводити справу до військового конфлікту. Але очевидно, що якщо Північна Корея буде вживати заходи, які загрожуватимуть південнокорейським або нашим військам, то відповідь буде адекватною. Якщо її програма озброєнь досягне настільки загрозливого рівня, що зажадає від нас військових дій, то у нас є і цей варіант", — заявив держсекретар.

Тіллерсон також запропонував Китаю ввести санкції проти Пхеньяна і закликав китайську владу не вживати заходів у відповідь на розміщення в Південній Кореї протиракетної системи THAAD.

Під час поїздки Тіллерсон відвідав демілітаризовану зону на кордоні двох Корей і провів переговори з главою МЗС Південної Кореї Юн Бен Се.

Південна Корея і США мають спільну мету — повне ядерне роззброєння. Про це, своєю чергою, заявив міністр закордонних справ Південної Кореї Юн Бен Се заявив на спільній прес-конференції з Тіллерсоном, передає Reuters.

Корейський міністр також додав, система протиракетної оборони США, яку розгортають у Південній Кореї, призначена тільки для захисту від Північної Кореї, а не будь-якої іншої країни.

Між тим, Китай рішуче виступає проти угоди Південної Кореї щодо THAAD системи, заявляючи, що це підриває його безпеку.

сша геополітика

Знак гривні
Знак гривні