Голова МЗС Люксембургу після поїздки в зону АТО: Я бачив війну. Це не заморожений конфлікт

Потрібно знайти рішення, щоб зупинити війну на Донбасі.

Про це розповів у інтерв'ю міністр закордонних справ Люксембургу Жан Ассельборн, після відвідування Донбасу, повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на ЛігаБізнесІнформ.

"Рік тому Павло (Павло Клімкін, голова МЗС України, - ред.) сказав мені, що найкращий спосіб зрозуміти Донбас і Мінські угоди - поїхати і побачити все на власні очі, ну, щоб не тільки в Києві побувати. І він мав рацію. Ця поїздка була дуже інтенсивною. Я бачив те, що повинні бачити всі, перш ніж говорити про Донбас. По-друге, тепер я можу краще уявити, як ви тут страждаєте. Лікарня, яку я бачив у Дніпрі, продемонструвала велику солідарність, яка є в вашому суспільстві. І я бачив війну. Це не заморожений конфлікт. Це активний військовий конфлікт", - розповів він.

"Я вважаю, що всередині ЄС ми повинні більше наполягати на тому, щоб у цьому регіоні припинився вогонь. Люди з обох сторін живуть у жахливих умовах. Нам потрібно рішення, щоб зупинити це. Я думаю, що в ЄС, коли ми говоримо про Мінськ, для нас це означає, що вплив російської сторони має бути більш ефективним. Я також можу сказати, що верховенство права для України має бути дуже і дуже важливим. У Євросоюзі і Мінську ми повинні зробити все, щоб просунутися в правильному напрямку", - зазначив Ассельборн.

єс війна росія

Знак гривні
Знак гривні