Порошенко: сценарій блокади Донбасу писався НЕ В УКРАЇНІ

Президент України Петро Порошенко вважає, що блокада непідконтрольних Києву територій Донбасу є дуже небезпечною стратегією, яка знищила на тих територіях Україну.

Про це заявив Порошенко в інтерв'ю українським медіа.

«Це знищило Україну на Донбасі, це дуже небезпечна стратегія і небезпечні дії. Ми змушені були діяти рішуче і ефективно», — сказав президент.

Крім того він висловив упевненість, що сценарій «блокади» писався не в Україні, оскільки той спрямований на внутрішню дестабілізацію країни.

За його словами, результатом «блокади» стало те, що деякі підприємства почали платити гроші замість українського бюджету, в «бюджети» самопроголошених республік.

Крім того, президент доручив міністру фінансів Олександру Данилюку прорахувати і подати Кабінету міністрів збитки від блокади Донбасу.

Порошенко також заявив, що українська сторона готова скасувати заборону на пересування вантажів через лінію розмежування на сході країни, якщо підприємства на окупованих територіях Донбасу повернуть українським власникам і буде дотримуватися режим припинення вогню.

Громадське

донеччина блокада порошенко економіка луганщина війна

Знак гривні
Знак гривні