Набув чинності новий порядок перевезення товарів до/з окупованих територій

Від 14 березня, набуває чинності новий «Порядок переміщення товарів до району або з району проведення антитерористичної операції».

Рішення про новий порядок було ухвалене Кабміном 1 березня та опубліковане в офіційному друкованому органі уряду «Урядовий кур'єр» 4 березня 2017 року, відповідно рішення набирає чинності через 10 днів з дня його опублікування, а саме – 14 березня.

Згідно з рішенням, перевезення товарів через лінію розмежування мають бути погоджені з Міністерством у справах тимчасово окупованих територій і з фіскальною службою.

Так, до переліку дозволених для переміщення товарів входять здебільшого продукти харчування і медикаменти, а також товари та продукція (в тому числі така, що забезпечує функціонування та обслуговування або є необхідною у виробничому процесі) металургійної, гірничозбагачувальної, вугледобувної та енергогенеруючої галузей.

Крім цього, регламентується перевезення вугілля із тимчасово непідконтрольних території Донбасу переміщення гуманітарних вантажів.

Для контролю переміщення товарів буде створено Координаційний центр і контрольні пункти на лінії розмежування. До процесу контролю за переміщенням товарів буде залучена громадськість та волонтери.

Раніше міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш у коментарі Громадському розповів, що до переліку для Донбасу будуть лише дозволені для перевезення товари. Раніше існував тільки перелік заборонених товарів.

донеччина економіка війна луганщина

Знак гривні
Знак гривні