Порошенко пропонує позбавляти громадянства України високопосадовців за інші паспорти

Петро Порошенко подав на розгляд Верховної Ради і позначив як невідкладний законопроект про позбавлення українського громадянства осіб, які мають кілька паспортів інших держав.

Попри заяву про "кілька" та "виспокопосадовців", далі йдеться про всіх "людей". Чекаємо на законопроект 6175 від 13.03.2017, який наразі не оприлюднено (ред.)

Про це повідомив представник президента в Раді Артур Герасимов, передає «112».

«У цьому законі уточнюються підстави для втрати громадянства нашої країни. Наприклад, такою підставою тепер буде вважатися, якщо людина, яка добровільно набула громадянство іноземної країни, не здала закордонний паспорт, чи, при набутті громадянства України, також у певний проміжок часу не здала паспорт іншої держави», — сказав він.

Герасимов, зокрема, підкреслив, що це питання стосується тільки ситуації добровільного набуття громадянства інших країн, «бо це не стосується ситуації з нашими людьми в Криму. Тому що там про добровільність ніякої мови не йшло».

Нагадаємо, під час судового засідання у справі голови Держфіскальної служби Романа Насірова, прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомив, що Насіров є підданим Великої Британії. Більше того, за словами прокурора Симківа, Насіров також є громадянином Угорщини.

законопроект україна

Знак гривні
Знак гривні