Від екс-власників Приватбанку слід добитися погашення боргів

Керівництво держави має домовлятися з екс-власниками "Приватбанку" про погашення ними отриманих в банку кредитів.

Про це глава правління "Приватбанку" Олександр Шлапак заявив в інтерв'ю Економічній правді.

Олександр Шлапак

"Зараз ми з департаментом і аудиторами робимо все для того, щоб переговори з колишніми акціонерами з обслуговування проблемного портфеля пройшли успішно. Вести їх, на моє переконання, повинні ті, з ким колишні власники домовлялися про мирний перехід банку під крило держави", - сказав Шлапак.
"Колишні акціонери брали на себе певні зобов'язання. Обіцяли вони не мені, а уряду і Нацбанку. Після переговорів прем'єра, голови Національного банку з колишніми акціонерами ми зможемо говорити про те, якою буде подальша доля цих активів, чи будуть вони обслуговуватися чи ні. Ми будемо готові до будь-якого сценарію ", - додав банкір.

За словами глави банку, питання кредитів компаніям колишніх власників банку обговорене перед його призначенням.

"Скажу вам відверто: коли мене запрошували на посаду, одне з питань, яке я ставив, що буде далі з цим токсичним портфелем ... Якщо використовувати фронтову алегорію, то моє завдання зараз - вийти з оточення і піти в атаку, виконуючи завдання: кредитувати фізосіб, малий і середній бізнес, всіляко задовольняти наших клієнтів і так далі. Мені це завдання видається зрозумілим і відповідає моїм життєвим установкам.

Якби мені сказали: ні, твоя задача - стояти в загороджувальних загонах, розбиратися з токсичним портфелем і розстрілювати тих, хто його створив, я б не погодився", - зазначив Шлапак.

За словами глави "Приватбанку", в банку створено спеціальний підрозділ для роботи з токсичними кредитами.

Шлапак зазначив, що міжнародну компанію для роботи із зазначеними позиками, про яку згадується в Меморандумі з МВФ, має обрати Мінфін і наглядову раду "Приватбанку".

 "Наскільки мені відомо, до останнього ведуться переговори, як правильно вибудувати цей процес. Я сам був свідком того, як протягом доби двічі або тричі змінювалися версії в самому меморандумі", - додав глава правління банку.

Переклад з Бізнес-Цензора

банки скандал коломойський

Знак гривні
Знак гривні