У Гаазі родичі загиблих у MH17 вимагають визнати провину Росії (ФОТО)

У Гаазі, неподалік будівлі Міжнародного суду ООН, де відбуваються слухання в рамках позову України проти Російської Федерації, родичі загиблих пасажирів малайзійського «Боїнга» MH17, збитого на Донбасі влітку 2014 року, влаштували мітинг.

Вони вимагають притягнення Росії до відповідальності за катастрофу і тримають плакати «Справедливість і правда для МН17» та фото загиблих.

Про це повідомляє кореспондент Громадського, якому вдалось поспілкуватись з кількома мітингувальниками.

Мешканка Роттердаму Сілен Фредрікс, 23-річний син якої був на борту збитого літака, вимагає, щоб Росія визнала провину і взяла на себе відповідальність за катастрофу MH17.

Американець Томас Шансман, який втратив внаслідок аварії 19-річного сина, каже, що він прийшов сюди, знаючи, що сьогодні в суді буде виступати російська сторона.

«Ми знаємо, що зараз відбувається суд за позовом України проти Росії, який теж стосується MH17. Ми чули, як Росія відкидає свою відповідальність. І я прийшов сюди сьогодні, щоби переконати кожного, що ми вимагаємо лише правди. Це злочин, за який Росія має понести відповідальність», – сказав він.

Зауважимо, що в рамках позову Україна також закликала Росію виплатити компенсацію за «терористичні акти», зокрема збитий в липні 2014 року малайзійський «Боїнг» MH17.

Згідно з офіційним звітом слідчої комісії у справі, оприлюдненому 28 вересня 2016 року, «Боїнг» МН17 був збитий з російського «Буку» з окупованої території Донбасу.

Крім того, слідство визначило імена 100 причетних до аварії «Боїнга» МН17.

Нагадаємо, що в Гаазі, у рамках позову України проти РФ, у другий день слухань у Міжнародному суді ООН свої аргументи виклала російська сторона.

Українська сторона під час виступу 6 березня просила міжнародний суд ООН зобов’язати Росію припинити фінансування, постачання зброї, обладнання та проведення навчання незаконним збройним формуванням на Донбасі.

Після першого засідання, заступниця міністра закордонних справ України Олена Зеркаль, яка очолює українську делегацію в Міжнародному суді ООН в Гаазі, повідомила, Україна має підстави для позитивного рішення суду ООН.

донеччина mh17 тероризм росія авіація

Знак гривні
Знак гривні