Секс-біженці, яких рекламували РосЗМІ, втекли з Росії назад у Німеччину

Російські пропагандистські ЗМІ розповідали історію німецької родини, яка тікала з Німеччини до Сибіру від уроків секс-просвіту у школі - їх охрестили секс-біженцями й подавали як приклад протистояння жахів загниваючого Заходу та православної Росії.

Сім'я Ойгена "Євгена" Мартенса з десятьома дітьми втекла з Німеччини після того, як одна з дочок Мартенса, 10-річна Мелітта, відмовилася ходити на заняття із сексуальної освіти. Батьки теж були проти цих уроків. За прогули дитини голові сім'ї начебто виписали штраф в 150 євро, а коли Ойген відмовився його платити, батьків начебто засудили до одного дня в'язниці.

І ось вони знайшли щастя в ізбі в селі Киштовка в Сибіру:

То була ізба без водогону та центрального опалення. За описом місцевих жителів, будинок мало підходив для проживання, особливо для сім'ї з десятьма дітьми різного віку.

«Після благополучної Німеччини наше село з порожніми напіврозваленими будинками стало для них шоком, - цитує "Московський комсомолець" одного з жителів Киштовки. - У нас же немає ні комунікацій, ні культпобуту, ні доріг. Туалет на вулиці, за водою треба ходити з відрами до колонки, лазня - у сусідів. Дітям довелося спати на матрацах, які були розстелені прямо на підлозі».

За інформацією сибірського видання VN.ru, обласна влада виділила родині одноразову допомогу за програмою «добровільного переселення співвітчизників» (Мартенс - напівросіянин етнічно) - 150 тисяч рублів, з розрахунку по 15 тисяч на кожну дитину.

"Євген" Мартенс сподівався відремонтувати будинок і зайнятися фермерством.

У грудні він говорив, що сім'ю не лякають ні побутові труднощі, ні 40-градусні морози. За розповідями місцевих жителів, глава німецької сім'ї навіть вирішив купити трактор і «розвивати район».

Незабаром, проте, з'ясувалося, що орендувати землю не так-то просто, літній сезон в Сибіру короткий, а кредити банки видають під 25 відсотків.

Відкрити столярне виробництво (в Німеччині Євген працював столяром) теж не вийшло: Киштовка розташована серед боліт, в 160 кілометрах від найближчої залізничної станції.

Жителі Киштовки поставилися до приїжджих тепло. За словами головного редактора місцевої газети Ростислава Алієва, селяни організували збір необхідних речей, приносили Мартенсам соління і м'ясо диких тварин.

У той же час, Алієв розповів, що повз будинок приїжджих німців часто ходили п'яні підлітки і «кричали нацистські вітання, щоб їх образити». На думку журналіста, ця обставина в поєднанні з побутовими труднощами могла прискорити від'їзд Мартенсів з Сибіру.

В кінці лютого Мартенси несподівано покинули Киштовку й поїхали. За інформацією видання VN.ru, яке першим повідомило про їхній від'їзд, у середині місяця Євген Мартенс вирушив до Німеччини, нібито, щоб перевезти в Росію контейнер з речами.

Він повинен був поїхати на кілька тижнів, але повернувся значно швидше, і вже 24 лютого вивіз родину до Новосибірська.

Звідти Мартенси вилетіли до Німеччини. Ці відомості «МК» підтвердив Ростислав Алієв, за словами якого «це був не від'їзд, а втеча».

Переклад з Медузи

росія краса німеччина гумор

Знак гривні
Знак гривні