Не Жаданом єдиним: у заборонних списках Росії й Білорусі - триста тисяч (!) українців

І всі ж, мабуть, "причетні до терористичної діяльності"? У переліку осіб, яким заборонений в’їзд до Білорусі та Росії, перебувають 300 тисяч українців.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ РБ Ігор Шуневич на прес-конференції з нагоди Дня міліції в Білорусі, коментуючи затримання в Мінську українського письменника Сергія Жадана.

За даними Шуневича, загалом у “чорному списку” 1,7 мільйона осіб, із них 1,5 мільйона були внесені за ініціативою Росії, 300 тисяч з них – українці.

“Ми зобов’язані виявляти таких громадян (як Жадан та інші з “чорного списку”) і затримувати. І затримали, тому що міліція працює добре. А сталося це вночі, тому що інформація надійшла вночі про те, що в Білорусі перебуває людина, пов’язана з тероризмом. Чекати до ранку не могли”, – заявив Ігор Шуневич.

Як відомо, Білорусь та РФ є членами Союзу, тому заборона на в’їзд в Росію за замовчуванням поширюється і на Білорусь.

Сергія Жадана було затримано у Мінську в ніч на 11 лютого та повідомлено про заборону в’їзду до Білорусі. Згодом, після дипломатичного скандалу, цю заборону скасували.

Крім того, Білорусь регулярно відмовляє в допуску на свою територію багатьом громадянам України, включно з народними депутатами.

Новинарня

маразм білорусь росія

Знак гривні
Знак гривні