Як невідомі штурмували блокадників Донбасу (ВІДЕО)

Громадське телебачення Донбасу оприлюднило відео конфлікту у Кривому Торці Донецької області. Нагадаємо, вдень, 28 лютого, там сталися сутички.

Бійка сталася в той час, як невідомі спробували захопити блокпост на залізничному перегоні, де знаходяться учасники торгової блокади.


Блокадників Донбасу хтось штурмував. Поліція затримала 37 штурмовиків

Водночас, на цьому ж місці пройшов мітинг мирних жителів, які приїхали з Костянтинівки, аби закликати учасників блокади покинути блокпост.

«А що ви охороняєте? Щоб дітям тепла і світлу не було? У дітей ні тепла ні світла немає», — запитує у блокадників жінка, одна з учасниць мітингу.

«Ми приїхали для того, щоб відкрили залізницю. Сім'ї сидять без газу і світла», — пояснила інша учасниця мітингу.

У свою чергу, учасники блокади запропонували купувати вугілля в підконтрольному українській владі Торецьку.

«Ми нікого не чіпаємо. В Торецьку купа вугілля антрацитної групи, беріть звідти і возіть. Тут що не люди? Шахта почала в чотири зміни працювати, нам дякую кажуть», — заявив один з блокадників.

Після конфлікту учасники блокади повідомили, що під час бійки троє людей постраждали: перелом ноги, черепно-мозкова травма і ножове поранення.

«Підзрізали його, я не знаю хто: міліція, "тітушкі", я не знаю», — розказав один з блокадників.

За словами одного з учасників торговельної блокади, невідомі напали на них, побили та забрали мобільний телефон.

«Їх там чоловік 8 банда була. Просто неадекватні люди. Нічого на них не діє: ні розмови, ні пропозиції. Б’ють і забирають все, що в тебе з собою було», — заявив учасник блокади.

Поліція Донеччини також оприлюднила відео, де невідомі в масках жбурляють каміння в бік блокадників. Після сутички, один з учасників блокади робить попереджувальний постріл з мисливської рушниці.

Усього на місці затримали 37 чоловік різного віку від 20-ти до 40-ка років, повідомив голова поліції Донеччини В'ячеслав Аброськін.

«Якщо казати про постраждалих, то на даний час звернувся в лікарню один чоловік 1971 року народження, це учасник блокади», — додав він.

Раніше, Аваков попросив повноважень для зняття блокади Донбасу.

За словами Аброськіна, наказів про розгін вони не отримували.

«Ніяких вказівок щодо розгону учасників блокади не надходило. Якщо буде постанова СБУ, будемо дивитись на постанову. Поліція не порушує закону», — сказав Аброськін у коментарі Громадському.

Нагадаємо, що 27 лютого учасники блокади окупованого Донбасу заявили про відмову вести переговори із прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

27 лютого ватажки «ДНР» та «ЛНР» заявили, що вимагають зняти блокаду Донбасу до березня.

Пізніше прес-секретар президента Росії Дмітрій Пєсков заявив, що блокада Донбасу віддаляє реалізацію Мінських угод.

Нагадаємо, що ввечері 26 лютого «блокадники» сформували 3 мобільні групи з контролю пункту «Новотроїцьке».

Громадське

донеччина економіка війна кримінал

Знак гривні
Знак гривні