Канцлер Австрії хоче переглянути санкцій проти Росії. Щоб Австрії було краще

Канцлер Австрії Крістіан Керн закликав переглянути санкції, введені проти Росії, заявивши, що за їх допомогою так і не вдалося домогтися достатнього прогресу.

Про це повідомляє Європейська Правда, посилаючись на Bloomberg.

Керн вважає, що ЄС, можливо, буде потрібно розглянути нові важелі впливу президента РФ Володимира Путіна, які матимуть більше успіху і будуть менш економічно руйнівними для Європи. У той же час, за його словами, важливо, що Європа залишається єдиною в своїй позиції.

На запитання, чи згодний він на часткове скасування санкцій в обмін на прогрес у Мінському мирному процесі, Керн сказав: "абсолютно".

"Концепція, що ми запровадимо санкції і прийдемо до гарних результатів з Росією не спрацювала. Я думаю нам потрібна інша концепція", - сказав він.

Він зазначив, що економічні наслідки санкцій вдарили по австрійській економіки в період зростання безробіття. "Санкції дійсно згубні для нашої економіки - втрати в Австрії близько 0,3 відсотка ВВП", - сказав він.

"Але ми повинні визнати, що зняття санкцій повинно йти паралельно з впровадженням Мінських угод. Поки немає ніякого прогресу, то я знаю, що буде важко скасувати санкції", - додав Керн.

єс війна росія

Знак гривні
Знак гривні