The New York Times: Ляшківець пропонував Трампу план здачі Криму Росії в оренду. Узгоджував з Росією

Нардеп із фракції Ляшка Андрій Артеменко пропонував раднику Трампа план передачі Криму в оренду Росії на 100 років.

За тиждень до того, як Майкл Флінн пішов з поста радника президента Дональда Трампа з національної безпеки - це сталося 14 лютого, - йому передали пропозицію, в якій "викладався спосіб" зняття санкцій з Росії.

Повна стаття на New York Times

За даними газети, документ, що передбачає "мирний план для Росії та України", просували юрисконсульт Трампа і його бізнес-партнер Майкл Коен, Фелікс Сатер, а також український депутат Андрій Артеменко. Останній виступив автором пропозиції, яку першим доставив у Білий дім.

Пропозиції Артеменка Трампу - більш, ніж просто черговий "мирний план".

Депутат- "радикал", який бачить себе в майбутньому українським політичним лідером подібним до Трампа, заявив, що у нього є докази - "назви компаній, банківські перекази" - корупції президента України Петра Порошенка, які можуть "допомогти повалити його". І, за словами Артеменка, він погодив свій план із радником президента РФ Володимира Путіна.

Лідер парламентської фракції Радикальної партії Олег Ляшко вимагає від депутата цієї фракції Андрія Артеменка скласти депутатські повноваження.

NYT вказує на проблеми з репутацією у всіх фігурантів цієї історії. Коен перебуває під пильною увагою ФБР, яке вивчає його зв'язки з Росією. Кілька десятків років тому Сейтер був визнаний винним у маніпуляціях на фондовому ринку, до яких була причетна мафія.

Артеменко на початку 2000-х був звинувачений у розкраданнях і провів 2,5 роки в тюрмі. Пізніше він назвав кримінальне переслідування політично мотивованим.

Український текст - за матеріалами Громадського та Цензора

артеменко крим ляшко путін трамп анексія

Знак гривні
Знак гривні