Реконструкція розстрілу Майдану 20 лютого 2014 року. 45 убитих протестувальників і два правоохоронці (ВІДЕО)

У цій роботі синхронізовано 4 камери відеоспостереження, величезна кількість відео та фотоматеріалів, - близько 100 авторів. Також були визначено похибки часу кожного фотоапарата і відеокамери.

Зокрема, реконструктори відео провели посекундну і покадровую відеореконструкцію подій на Майдані 20 лютого 2014 року з 06:00 до 12:00. Також окремо взято епізод вбивства Мельничука (Володимир Мельничук, 39 років, загинув 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській від снайперської кулі. - Ред.) о 17:00.

Відеореконструкція має три логічні частини, цього разу - найголовніша, друга частина для проміжку 08:53-11:00. За цей час на Майдані було вбито 45 із 48 мітингувальників (всі з них були неозброєні) і 2 правоохоронців. Перша і третя частини вийдуть незабаром.

Відео відтворює епізоди від 08:53 до 11:00 години ранку 20 лютого 2014 року посекундно, а подекуди й навіть покадрово. Саме у цей проміжок часу того дня було вбито 45 майданівців і 2 правоохоронців.

Джерело відео: лабораторія реконструкції подій "Jus Talionis".

Це вже третє відео, створене лабораторією «Jus Talionis» про події Майдану. Зібрана ними реконструкція доводить, що усі вбиті мітингувальники були неозброєними. Встановити цей факт дали можливість синхронізація та ретельний аналіз відеоматеріалів, зібраних із більш ніж сотні джерел.

У реконструкції використані понад 15 тисяч окремих відеоепізодів і більше 4 тисяч фотографій. Для кожного фотоапарату та відеокамери визначені похибки часу відносно часу камери спостереження Національного банку України, яка була постійно ввімкнена у день розстрілів. Також на відео «Висота Жовтневий» були синхронізовані ще 4 камери відеонагляду.

Це друга, оновлена та доповнена, редакція реконструкції. Першу «Висоту «Жовтневий» опублікували 20 лютого 2015 року.

Нагадаємо, 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській було вбито 48 протестувальників та 4 силовиків. У розстрілах мітингувальників прокуратура обвинувачує бійців київського спецпідрозділу «Беркут». П’ятеро з них утримуються під вартою, щодо них півтора роки триває суд. Ще 21 боєць спецпідрозділу «Беркут» перебуває в розшуку і підозрюється у вчиненні цих самих злочинів.

Віддавав наказ на розстріл, згідно обвинувального акту ГПУ, екс-президент України Віктор Янукович через тодішнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, керівництво київської поліції та командира спецпідрозділу київського «Беркуту». Усі вони також перебувають в розшуку. Генеральна прокуратура кваліфікувала розстріли 20 лютого 2014 року як теракт.

Джерело тексту - Громадське

відео майдан янукович беркут

Знак гривні
Знак гривні