Сила ЗМІ: вгадайте, які держави у США вважають ворогами. Росія - не в топ-5 (ІНФОГРАФІКА)

Найбільшою загрозою для себе громадяни США вважають ІДІЛ (84%) та міжнародний тероризм у цілому (84%), а не країни. Однак останні новини призвели до зростання остраху перед більш "традиційними" ворогами - іншими державами.

YouGov провели свіже соцопитування.

Через останню розкрутку у ЗМІ, на першому місці серед "ворогів" опинилася малесенька КНДР - це пов'язано з останніми новинами про те, що вона запустила балістичну ракету, та з убивством брата Кім Чен Ина.

Втім, важко уявити, щоб маленька КНДР могла особливо нашкодити США, навіть якщо припустити, що хоч одна з її ракет може туди долетіти, не розвалившись по дорозі.

Цікавий побічний факт: 9% американців вирішили, що ворогом є традиційний американський союзник Південна Корея. Абсурд. Можна припустити, що просто переплутали (або не знали про існування двох різних держав - Korea is Korea, ya know).

Після виборчої кампанії аж дивно, що у топі "ворогів" не знайшлося місця Китаю (11%) та Мексиці (4%, як і Україна - хоча водночас більше людей назвали Мексику "недружньою".)

Американські оглядачі найбільше дивуються наявністю так високо в топі - скажімо, Іраку й Афганістану, уряди яких де-факто контролюються Сполученими Штатами. А з Іраном нещодавно було підписано угоду, яка не дає йому розвивати ядерну зброю - однак перед тим Іран багато "крутився" у ЗМІ.

Китай, Куба й Венесуела - не особливі вороги (від 11% до 9%). Майже стільки ж чомусь набрав Казахстан - чи не через фільм про Бората?


Повна таблиця тут

сша інфографіка геополітика

Знак гривні
Знак гривні