Алчевський комбінат зупиняє роботу поки що на місяць. Причина - блокада залізниці

Алчевський металургійний комбінат, який знаходиться на непідконтрольній Україні території Луганської області, проводить підготовку до тривалої зупинки роботи підприємства через відсутність поставок сировини внаслідок блокування залізниці.

Цю інформацію підтвердили Громадському у керівництві Алчевського меткомбінату.

«З 13 лютого є наказ по підприємству про «гарячу» консервацію комбінату. З вчорашнього дня 9 ранку завод зупинився. Зараз працюють лише охоронці, і йде підготовка до довготривалої зупинки підприємства – поки що на місяць, далі не знаємо, як буде», – сказали в керівництві комбінату.

Також Громадському пояснили, що всіх 11,612 тисяч працівників перевели лише на денний режим роботи. «Поки що у відпустки за власний рахунок не відправляємо», – уточнили в керівництві підприємства.

Зауважимо, що 10 лютого глава самоназваної «ЛНР» Ігор Плотницький заявив, що підприємства, які перебувають на підконтрольній бойовикам території Луганської області, мають сплачувати податки до так званого «бюджету республіки». Зокрема, це стосується і Алчевського меткомбінату.

На даний момент комбінат контролюється корпорацією «Індустріальний союз Донбасу», а залізорудна сировина поставляється туди залізницею з гірничо-збагачувальних комбінатів групи «Метінвест», які знаходяться на підконтрольній Україні території.

Раніше повідомлялось, що 13 лютого Алчевський меткомбінат призупинив роботу.

Нагадаємо, що 10 лютого учасники акції з «економічної блокади» окупованого Донбасу заблокували магістраль Ясинувата-Костянтинівка на ділянці поблизу станції Фенольна.

2 лютого «Штаб блокади торгівлі з окупантами» перекрив колію поблизу Бахмута.

А 25 січня була заблокована залізниця «Луганськ-Лисичанськ-Попасна» на ділянці Гірське-Золоте для припинення торгівлі з незаконними збройними формуваннями.

Зауважимо, що 6 лютого на трасі під Бахмутом стались сутички учасників «блокади» з поліцією. У свою чергу, міністр із питань тимчасово окупованих територій Вадим Черниш вважає, що дії учасників «економічної блокади» окупованого Донбасу суперечать українському законодавству, а тому дії поліції щодо «блокадників» є абсолютно обґрунтованими.

13 лютого глава Міненерго повідомив, що відомство «ініціюватиме введення надзвичайного стану в енергетиці».

Проте на засіданні 14 лютого Кабмін не став розглядати введення надзвичайних заходів в енергетиці.

війна економіка луганщина

Знак гривні
Знак гривні