Українців заманюють на високу зарплатню кур'єрами й садять у Росії як наркоторговців

Про це вже писали в тому числі й ми, але українці продовжують ловитися на гачок "високої зарплатні". 47 сьогоднішніх "наркоторгівців" з України – це частина із сотень чи тисяч цивільних українців, яких виманили в РФ за схемою вигідного працевлаштування КУР'ЄРОМ.

Цитує Наталя Соколенко, журналістка:

"У Підмосков'ї управління з контролю за оборотом наркотиків МВС РФ спільно з ФСБ ліквідувало міжнародний наркосиндикат "ХимПром" з річним оборотом понад 2 млрд рублів, в результаті спецоперації затримано 67 осіб, 47 з яких – громадяни України", - це з повідомлення ТАСС з посиланням на представника МВС РФ Ірину Волк.

Яка мала би бути відповідь, скажімо, Укрінформу, яко державної агенції: "Дорогі українці! У нас з Росією війна! (Не АТО, не...) ВІЙНА! Росія винищує українців. Цілеспрямовано. Тому не їдьте до РФ за оголошеннями про працевлаштування. Це смертельно небезпечно." Однак такого нема. Провина, зрозуміло, не Укрінформу.

Напередодні цієї новини про затримання "наркоторгівців" з України в РФ, на Громадському радіо була спеціальна розмова про схему виманювання українців на територію Росії з оголошеннями про вигідне працевлаштування із генконсулом України в РФ Віталієм Мокаленком і правозахисницею Марією Томак, які нам розповіли про цю схему таке:

1. В українських ЗМІ, на рекламних носіях, зокрема, у столичному метрополітені розмішувалося оголошення про вигідне працевлаштування кур'єром.

2.Людина, що звернула увагу на оголошення, телефонувала за номером і отримувала запрошення на роботу кур'єром у Росії.

3.В Росії цій людині, як кур'єру, давали доручення відвезти пакет.

4. І майже одразу людину з цим пакетом затримували російські поліціянти. В пакеті виявляли (чи лише так записували у протоколі) наркотики

5. Далі обвинувачення у перевезенні наркотиків, СІЗО, суд, тюрма.

Послухайте або почитайте текст розмови із консулом України в Ростові-на-Дону Віталієм Москаленком та правозахисницею Марією Томак. Бережіть себе. Бережіть своїх рідних.

україна кримінал росія

Знак гривні
Знак гривні