Героя Новоросії Гіві вбили свої ж - за дезертирство під Авдіївкою

Відповідальність за вбивство командира батальйону бойовиків «Сомалі» Михайла Толстих, відомого за прізвиськом Гіві, взяли на себе його підлеглі.

Про це пише «Новая газета».

Повідомляється, що до редакції видання звернувся громадянин Росії доброволець з Москви Ігорь Мильцев, який представився бійцем підрозділу «Сомалі». Повідомивши свій позивний — «Француз» — Мильцев заявив, що замах на Толстих організували він і ще троє бійців «Сомалі».

Він пояснив, що відповідне рішення було прийняте через те, що під час потужних бойових дій в Авдіївці Донецької області, Гіві фактично дезертирував, а потім віддав наказ вести обстріл по позиціях, де залишилися бійці його підрозділу.

За словами Мильцева, Гіві вистрелив собі в ногу, після чого його забрали лікарі.

«Він думав, що ніхто цього не помітить, але ми помітили. Далі його забрали чергові лікарі на госпіталь. Після цього, будучи вже в Донецьку, він віддав наказ накрити наші позиції з артилерії, незважаючи на те, що ми там були. Він думав, що нас вже немає в живих!», — заявив Мильцев, додавши, що сам він зараз знаходиться поблизу Донецька.

СКРІНШОТИ З ВЛАСНИМИ СЛОВАМИ МИЛЬЦЕВА

росіянин Ігор Мильцев, позивний Француз, один з убивць Гіві

Нагадаємо, що Михайло Толстих, відомий як Гіві, був убитий близько 5 години ранку у своєму кабінеті в розташуванні батальйону «Сомалі», яким він керував.

Це підтверджує міністерство оборони самоназваної «ДНР». Одна із версій, яку зараз озвучують очевидці — у вікно вистрелили з реактивного вогнемета «Джміль».

Після вбивства Гіві та втечі, Мильцев написав у себе вКонтакті: «Собаке собачья смерть! Гиви, это тебе за пацанов погибших под Авдеевкой! ЗАХАРЧЕНКО, ТЫ СЛЕДУЮЩИЙ!»

Переклад і реферування - Громадське

донеччина гіві війна сепаратизм

Знак гривні
Знак гривні