Відповідати за слова ціною порваного рота. Депутати побились у Раді через пост на фейсбуку (ВІДЕО)

Народний депутат з фракції БПП Іван Мельничук під час пленарного засідання Верховної Ради в четвер, 9 лютого, атакував іншого депутата з цієї фракції Сергія Лещенка через його пост у “Фейсбуці”.

У результаті бійки Лещенку відірвали рукав піджака.

За словами депутатів, яких цитує “Українська правда”, Мельничук сварився з Лещенком через його допис у соцмережі про те, що депутати Блоку Порошенка саботують засідання Комітету ВР з питань запобігання і протидії корупції за вказівкою адміністрації президента.

“Була дискусія, чому Сергій це написав”, – сказав інший депутат від БПП Ігор Артюшенко.

“Іван Мельничук почав битися з Лещенком. Це повний абсурд парламентаризму”, – зазначив позарфакційний нардеп Юрій Дерев’янко.

У рукоприкладство втрутився також нардеп від БПП Олег Барна, який їх розборонив.

Пізніше з трибуни парламенту виступив колега Лещенка нардеп Мустафа Найєм, який заявив, що борці з корупцією “зазнають тортур фізичних і моральних, так само починав Янукович”.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій з приводу інциденту підкреслив: “Вважаю неприйнятними бійки в залі. Це дискредитує тих, хто бере участь у бійці, і весь парламент”.

Парубій сказав, що звернувся до регламентного комітету Ради для вжиття заходів.

У свою чергу учасник сутички Іван Мельничук заявив: “Прозвучала цинічна брехня. [Лещенко] оббріхує всіх, починаючи з президента, закінчуючи народними депутатами”.

Мельничук стверджує, що вони підійшли до Лещенка, щоб дізнатись, звідки в нього та інформація, які він оприлюднив у “Фейсбуці”.

Кожен має відповідати за свої слова, навіть ціною розірваного рота і синцями під очима”, – зазначив Мельничук.

Нардеп Ігор Артюшенко, про якого також писав Лещенко, підтвердив, що 8 лютого не ходив на засідання парламентського Комітету з питань запобігання і протидії корупції, який очолює Єгор Соболєв.

“Поки окремі політики будуть використовувати комітет для особистого піару і політиканства замість роботи – мене на комітеті не буде, бо я не буду власним прізвищем прикривати їх істеричні випади”, – заявив Артюшенко.

Як відомо, 8 лютого нардеп Сергій Лещенко повідомив у ФБ, що частина депутатів БПП не ходять на засідання комітету по боротьбі з корупцією начебто за вказівкою з адміністрації президента.

У коментарях під дописом Лещенко уточнив, що не було зокрема нардепа Ігоря Артюшенка. Інші коментатори додали, що не було Кривохатька, Барни і Мельничука.

Новинарня

Рада маразм мельничук лещенко

Знак гривні
Знак гривні