Реформи в Поліції офіційно закінчилися. Новий голова Нацполіції Князєв із старих мєнтів. Троян став замом Авакова (ФОТО)

Новим головою Національної поліції України призначено очільника Департаменту карного розшуку Нацполіціі України Сергія Князєва.

Таке рішення було одноголосно ухвалене під час засідання Кабінету міністрів.

Представляючи кандидатуру Князєва, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розказав про його багаторічний досвід роботи в карному розшуку.

«Пройшов шлях від оперуповноваженого у Білій Церкві до керівника кримінальної поліції Київської області. За останні три роки Князєв успішно керував обласними управління Закарпатської, Рівненської областей, був першим заступником в Донецькій області. Має бойовий досвід – практично по всіх гарячих точках у Донецькій області», – сказав голова МВС.

Зауважується, що консультативна комісія з відбору на посаду очільника Нацполіції, крім Князєва, визначила ще двох кандидатів – заступника голови Нацполіції Костянтина Бушуєва і директора Координаційного центру з надання безоплатної правової допомоги Андрія Вишневського. Глава МВС рекомендував на посаду глави Нацполіції саме кандидатуру Князєва.

«Непримиренна боротьба зі злочинністю і продовження реформ. Таким буде основний девізом і основним, яке буде поставлене перед колективом поліції», – сказав Князєв під час свого виступу на засіданні Кабміну.

Нагадаємо, що колишня очільниця Нацполіції Хатія Деканоідзе оголосила про відставку 14 листопада.

15 грудня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков оголосив конкурс на обіймання посади керівника Національної поліції України.

Троян

Водночас, Кабінет Міністрів призначив заступником міністра внутрішніх справ Вадима Трояна.

До призначення Троян обіймав посаду виконувача обов'язків керівника Національної поліції.

Нагадаємо, Троян відмовився від участі в конкурсі на посаду голови Національної поліції: для проходження конкурсу йому забракло робочого стажу.

За матеріалами Громадського та Цензора

князєв поліція

Знак гривні
Знак гривні