Після ліквідації Гіві запропонували здатися Захарченку та Плотницькому, щоб не стати наступними

Українська сторона підозрює, що ліквідацією ватажків займається Москва - або ж це міжусобиця між терористами.

З огляду на ті обставини, які сьогодні склалися на території тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей, можна говорити про цілеспрямовану ліквідацію ватажків російських терористичних банд "ЛНР", "ДНР".

Так прокоментував ліквідацію одного з ватажків бойовиків на Донбасі Михайла Толстих із позивним Гіві радник глави МВС Зорян Шкіряк.

Нагадаємо, так звана влада так званої ДНР оприлюднила відео з місця вбивства бойовика Толстих, відомого під кличкою "Гіві".

Як повідомляли ТЕКСТи, о п'ятій ранку у своєму кабінеті загинув скандально відомий бойовик "Гіві" Толстих.

Нагадаємо, у РФ нещодавно помер перший ватажок "ЛНР" В.Болотов.

Раніше було вбито одного із лідерів “ДНР” Арсена Павлова із позивним “Моторола”.

Також у підмосковному селищі Горкі-2 в ресторані "Вєтерок" був убитий Євген Жилін – голова харківської громадської організації "Оплот".

Нас оставалось только двое...

"Ми тільки що провели консультативну нараду з нашими колегами з СБУ, ми спілкувалися з Юрієм Тандітом, крім інших, і вийшли на консолідовану позицію. З огляду на ті обставини, які сьогодні склалися на території тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей, в першу чергу мова йде про цілеспрямовану ліквідацію ватажків російських терористичних банд "ЛНР", "ДНР", ми пропонуємо Захарченку та Плотницькому здатися українській владі, дійти до найближчого відділення СБУ або Нацполіції і здатися українській владі. Тому що, з огляду на ситуацію, наступними можуть бути саме вони", - заявив Шкіряк.

Радник глави МВС також зазначає, що у Гіві був конфлікт із ватажком терористів "ДНР" Захарченком.

"У випадку ліквідації Гіві, зараз рано говорити, це російські спецслужби чи це "міжусобиці" із Захарченком. Я можу сказати, що між Захарченком і Гіві були надзвичайно серйозні суперечки. У них був дуже серйозний конфлікт, який був і у сфері перерозподілу так званих матеріальних благ, і перерозподілу фінансових потоків, і того, що стосувалося невиконання наказів Гіві від Захарченка. Особисто мені ця версія здається більш імовірною", - розповів представник МВС.

За матеріалом Цензора

донеччина гіві луганщина шкіряк сепаратизм війна

Знак гривні
Знак гривні