Насірова офіційно питають, за які гроші відбулася туристична поїздка до Трампа

Міністр фінансів Олександр Данилюк планує звернутися до Нацагенції з питань запобігання корупції та НАБУ з проханням перевірити, чиїм коштом голова Державної фіскальної служби Роман Насіров їздив на інавгурацію президента США Дональда Трампа. Наразі він оголосив Насірову догану.

“Після того, як ми провели важкий закон через Верховну Раду, і саме зараз час його впроваджувати, де знаходиться голова Фіскальної служби? В Америці. Замість того, щоб реалізовувати те завдання, як ми поставили, він займається самопіаром”, – наголосив Данилюк.

Крім того, за його словами, Насіров поїхав у відпустку, не погодивши це з міністром фінансів, який координує діяльність Державної фіскальної служби, а також прем’єр-міністром України.

“Це є вимога законодавства. Це грубе порушення”, – підкреслив глава Мінфіну.

“Він (Насіров) поїхав на інавгурацію президента США, в цьому немає нічого поганого, але це досить недешеве задоволення. Там, де він був (місце на інавгурації, коштує приблизно 250 тисяч доларів. Немаленька сума, чи задекларована вона? Потрібно простежити”, – підкреслив Олександр Данилюк.

“А якщо ні, то потрібно запитати… Може, це подарунок, може, послуга. Якщо його запрошують на такі заходи безкоштовно, то я повинен сказати, що законодавство забороняє приймати такі подарунки та послуги. На цьому туризм не закінчився. Потрібно ж було ще поснідати. Відповідно до закону, як координуючий міністр, я повинен звернутися до НАЗК та НАБУ для аналізу цієї ситуації”, – сказав міністр.

“Через те, що головою ДФС не були виконані мої доручення, а також не погодженість зі мною щодо відсутності на робочому місці, я ініціював до Кабінету Міністрів притягнення Насірова до дисциплінарної відповідальності. Якщо не буде зроблено ніяких висновків, то друга догана – це звільнення”, – підсумував Данилюк.

Новинарня

корупція скандал насіров уряд

Знак гривні
Знак гривні