В Авдіївці надзвичайний стан - мешканці без води й електрики через обстріли з боку бойовиків (ФОТО, ВІДЕО)

В Авдіївці Донецької області через ескалацію збройного конфлікту було оголошено надзвичайний стан та створено Обласний координаційний центр.

Про це повідомив голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

Загострення в Авдіївці. Чому зараз?

«Оголосили в Авдіївці надзвичайний стан. Перебуваю зараз тут. Створили в Авдіївці Обласний координаційний центр, до якого увійшли керівники міста, силовики, рятувальники, та представники підприємств міста», — написав Жебрівський у Facebook.

станом на 00:00 31 січня температура у квартирах становить близько 16-17 градусів тепла. Авдіївська лікарня забезпечена потужними дизельними генераторами і працює в штатному режимі. На автономному опаленні також дві школи та дитячий садочок.

«Державна служба з надзвичайних ситуацій терміново перекидає в Авдіївку додаткові технічні засоби: потужні генератори, теплові гармати, великі намети, буржуйки, кухні, воду, продукти харчування.

Координаційний центр посилено працює над тим, щоб забезпечити на ранок доставку для мешканців гарячого харчування», — сказав голова Донецької ВЦА.

Нагадаємо, під Авдіївкою 29 січня почалося загострення збройного конфлікту. 30 січня в Авдіївці загинули 3 військових, і 17 дістали поранень.

Через обстріл цього району на Донбасі також поранення отримали двоє місцевих жителів.

30 січня Авдіївка залишилася без води і електрики. Також було пошкоджено останню лінію електропередач, яка живила коксохімічний завод, що постачав тепло у місто.

Крім того Порошенко доручив терміново скликати Тристоронню контактну групу через обстріли Авдіївки.

За матеріалами Громадського та ФБ

донеччина війна суспільство

Знак гривні
Знак гривні