Фіни й українці - найбільше в Європі готові воювати за свою країну (ІНФОГРАФІКА)

Воювати за свою країну готові 74% жителів Фінляндії, 62% - України. Втім, покажчики всіх трьох країн Закавказзя вищі, ніж в України.

Такі дані показало глобальне опитування, проведене однією з провідних світових асоціацій в області досліджень і опитувань Gallup International.

У Росії цей показник виявився нижчим - 59%.

У країнах Західної Європи показники готовність захищати свою країну виявилися помітно нижчими.

Готові взяти зброю 19% бельгійців, 18% німців і 15% жителів Нідерландів, 20% італійців, 21% іспанців.

Більш високою виявилася готовність воювати серед громадян Польщі (47%), Греції (54%), Великобританії (27%), Франції (29%) та Ірландії (38%).

Найбільш високу у світі готовність воювати висловили респонденти з Марокко і Фіджі (94%), а також Пакистану та В'єтнаму (89%).

Було опитано понад 62 тисячі людей - у тому числі репрезентативні вибірки в середньому по 1000 дорослих обох статей у кожній країні. Похибка становить від 2 до 4 відсотка для різних країн.

Узагальнення, зроблене самими дослідниками: існує очевидна РЕГІОНАЛЬНА розбіжність: найвища готовність воювати у мешканців MENA (Близький Схід і Північна Африка), найменша - у західноєвропейців.

Цікаво щодо релігій: мусульмани передбачувано виявились найбільш войовничими - натомість стереотипи далі розбиваються. Індуїсти та буддисти виявилися в середньому войовничіші за християн.

Детальні результати та всі країни - англійською тут.

україна світ інфографіка війна історія

Знак гривні
Знак гривні