У Биківні провокатори спаплюжили як український, так і польський меморіал (ФОТО)

Про те, що це очевидна провокація, пишуть і поляки: "Який український націоналіст написав би "курва" на меморіалі УКРАЇНСЬКИМ жертвам?"

Учора невідомі спаплюжили Биківнянські могили.

"В українській і польській частині цвинтаря нанесено написи олійною фарбою. На польській частині намалювали "SS Galizien", а на українській - "ОУН-УПА ку**а". Була ще спроба знищення входу на польську частину цвинтаря. Хтось намагався його зламати ломом. Одна колона похилилася, а інша в порядку", - розповів директор комплексу Богдан Білашівський.

Посол Польщі в Києві Ян Пєкло розповів, що вже відправив українському МЗС дипломатичну ноту у цій справі. Він нагадав також про нещодавній інцидент в Гуті-Пеняцькій, де вандали пошкодили пам'ятних загиблим полякам.

"Схоже, це починає набувати систематичного характеру. Інцидент в Биківні дуже огидний, тому що в в місці пам'яті з'явилися вульгарні слова. Ми пильно стежимо за діями української влади в цій справі", - сказав Пєкло.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін засудив спаплюження меморіалу пам'яті жертв масових політичних репресій, розстріляних співробітниками НКВС.

На місці працює поліція.

польща україна кримінал

Знак гривні
Знак гривні