Пропагандисти Кремля спалили в Донецьку новенький російський БТР

Російські пропагандисти «News-Front» вкотре припустилися прикрої помилки: в ролику, опублікованому на їхньому youtube-каналі під назвою «День відкритих дверей у розташуванні батальйону «Спарта» волонтери InformNapalm ідентифікували модифікований російський БТР-80 з прицілом ТКН-4ГА-01, який випускає Ростовський оптико-механічний завод. Уточнимо, що ця модифікація БТР-80 в Україну не експортувалась і стати трофеєм, добутим у бою з підрозділами ЗСУ, не могла (!).

Розташовується так званий батальйон «Спарта» російського окупаційного корпусу в Донецькій області на території 3 корпусу ДНТУ (Донецького національного технічного університету). Раніше там фіксувалась станція радіорозвідки Р-381Т «Таран» і сучасна станція радіоелектронної боротьби «Торн».

Візуальні відмінності стандартного і модернізованого БТР-80 ви бачите на малюнку нижче.

На ролику пропагандисти, не подумавши, зафіксували ще одну одиницю російської воєнної техніки – вантажний автомобіль “Урал-4320” з дизельним двигуном ЯМЗ-238 (відмінна особливість – повітряний фільтр, встановлений на правому крилі, і видовжений моторний відсік). Серійне виробництво цієї модифікації “Уралу” почалось у 1994 році — на озброєння України ця модифікація ніколи не надходила.

Матеріал до публікації підготував Михайло Кузнецов для Інфонапалму

донеччина зброя росія луганщина агресія війна

Знак гривні
Знак гривні