Впіймали екс-беркутівця, якого шукали за побиття Автомайдану

Затримано колишнього "беркутівця", який перебував у розшуку за підозрою в побитті активістів громадського руху "Автомайдан" під час Революції Гідності.

"Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України продовжується безперервна робота з розслідування, розкриття злочинів, вчинених під час Революції Гідності, всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінальних проваджень цієї категорії для забезпечення встановлення у них об'єктивної істини.

Так, у ході досудового розслідування в одному з таких проваджень 24.01.2017 затримано колишнього співробітника столичного спецпідрозділу міліції "Беркут", який тривалий час перебував у розшуку за підозрою у перевищенні влади та незаконному затриманні за попередньою змовою з іншими працівниками підрозділу міліції особливого призначення "Беркут" 18 активістів громадського руху "Автомайдан" у ніч з 22 на 23 січня 2014 року на вулицях Щорса та Грушевського у місті Києві, що супроводжувалося застосуванням до них насильства та пошкодженням їхніх автомобілів", - розповіли у Генпрокуратурі.

"Окрім того, затриманому інкримінується службове підроблення рапорту та надання завідомо неправдивих показань, поєднаних з обвинуваченням активістів у тяжких злочинах, на підставі яких їх було затримано, притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії та застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Затриманому вручено повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 384 КК України і до суду внесено клопотання про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - додали в ГПУ.

Цензор

суд майдан беркут

Знак гривні
Знак гривні