CNN уже досліджує, хто керуватиме США в разі вбивства Трампа (ВІДЕО)

Американский телеканал CNN дослідив, хто буде виконувати обов’язки керівника держави у разі можливого вбивства новообраного президента Дональда Трампа під час інавгурації.

«Поки охорона на місці і немає ніяких переконливих загроз, особливість американських правил правонаступництва ставить питання — хто очолить державу в разі атаки на прийдешнього президента, віце-президента і лідерів конгресу, поки триває передача влади», — окреслює CNN тему свого дослідження.

Відповідно до Конституції, якщо президент і віце-президент убиті, їх обов’язки виконуватиме спікер палати представників, а наступний у черзі — тимчасовий президент Сенату.

«Але що, як щось під час інавгурації станеться і з ними?», — запитуються автори дослідження.

Далі йде черга працівників адміністрації президента.

Першим з них отримає повноваження державний секретар. Але це не буде призначенець Трампа, оскільки ніхто з його команди ще офіційно не призначений.

Таким чином це мав би бути представник адміністрації Барака Обами, оскільки призначення до нової адміністрації розпочнуться лише після офіційної передачі влади.

Проте весь керівний склад адміністрації президента очікує відставки після передачі влади Трампу, а сам Трамп може назначити адміністрацію нескоро.

Наприклад, його призначенець до керівництва Держдепу Рекс Тіллерсон обійме посаду не раніше ніж через 1-2 тижні після інавгурації нового президента.

Як повідомили CNN джерела у Держдепартаменті, робота держсекретаря, а за нею і президента США, дістанеться найвищому неполітичному посадовцю установи.

Ним є заступник держсекретаря з політичних справ Том Шеннон

Таким чином, саме ця людина отримає державну владу у США в тому випадку, якщо на Дональда Трампа під час інавгурації буде скоєно вдалий замах.

Інавгурація Трампа почнеться о 18:30 й триватиме до 20:00 за українським часом.

краса сша трамп

Знак гривні
Знак гривні