Комітет Нацбезпеки вимагає виключити Савченко як представника ДНР-ЛНР

“Савченко є представником “ДНР” і “ЛНР” у Верховній Раді”: комітет питань нацбезпеки й оборони ввечері 18 січня підтримав рекомендацію щодо виключення зі свого складу народного депутата Надії Савченко.

На початку засідання нардеп Андрій Тетерук (“Народний фронт”) представив проект постанови про припинення членства Савченко у комітеті.

Він заявив, що Надія Савченко фактично є “представником “ДНР” і “ЛНР” у Верховній Раді України”.

“Саме ваша необдумана поведінка становить загрозу процесу обміну [полоненими]”, – зазначив Андрій Тетерук.
“Ми боремося не з вами, а з вашою дурістю, що проявляється у ваших переговорах із терористами”, – сказав Тетерук, звертаючись до Надії Савченко, яка сиділа за столом поруч із ним.

За словами Тетерука, мета постанови – усунути Савченко з комітету задля “недопущення розголошення інформації, яка відноситься до державної таємниці”.

Крім того, Комітет ВР з питань нацбезпеки звернеться до Генпрокуратури щодо обвинувачення Савченко в державній зраді. Про це сказав на засіданні голова комітету Сергій Пашинський, коментуючи слова свого заступника Івана Вінника щодо держзради Савченко.

“Та інформація, яку ми заслухали, дає нам підстави звернутися до ГПУ, щоб дали правову оцінку заявам Вінника, заявам представників СБУ. І в нас є чинне законодавство, хай воно йде в рамках чинного законодавства”, – сказав Пашинський.

На тому ж засіданні комітету ВР начальник Антитерористичного центру СБУ Геннадій Кузнєцов визнав: у Надії Савченко не було дозволу на оприлюднення персональних даних полонених. Також він сказав, що в Савченко немає повноважень вести переговори з терористами. “Надія Вікторівна на це штабом АТО не уповноважувалася”, – сказав Кузнєцов.

Пашинський у свою чергу зазначив, що Савченко своїми заявами в Брюсселі завдала великої шкоди зусиллям України у справі отримання летальної зброї.

За його словами, “оборонний” комітет знайде способи, аби проводити секретні засідання без участі Надії Савченко.

За матеріалами Новинарні

донеччина крим кремль савченко окупація луганщина говорильня анексія війна

Знак гривні
Знак гривні