СБУ шантажує IT-сектор? Виявлено типовий документ, який копі-пастять для обшуку всіх (ФОТО)

Українські силовики використовували кримінальне провадження по одній з IT-компаній для того, щоб виписати більш ніж 20 постанов на обшуки у керівників і власників, а також в офісах інших підприємств зі сфери IT. Про це, посилаючись на власні джерела, повідомив журналіст і блогер Руслан Бочкала. Всі постанови на обшук прив'язані до одного досудового розслідування №22015000000000379.

На доказ він навів документи (фейсбук зараз прибрав з його посту функцію embed - тому можна пройти за лінком)

При запиті за вказаним номером досудового розслідування в єдиному реєстрі судових рішень видається ще 39 документів.

Далі цікавіше

Як речові докази силовики вилучали мобільні телефони, флешки, ноутбуки, планшети, готівку.

У деяких випадках представники СБУ віднесли до них і звичайні офісні меблі. Наприклад, такий речовий доказ ведення незаконної діяльності, як вилучений під час обшуку «стіл овальний обідній».

На думку Романа Бочкали, вказане вище досудове розслідування є «непоганим бізнесом: за тією самою гучною справою про організацію інтернет-казино і фінансування тероризму на Донбасі, як за шаблоном, фабрикуються справи проти різних IT-компаній», які служать зручним і легальним способом для проведення обшуків в одному з найбільш забезпечених бізнес-сегментів країни.

Також за його словами, не дивлячись на те, що потенційна жертва розслідування стверджує, що готова надати всі докази своєї невинності, включаючи акти і перевірку руху по банківських рахунках, силовики продовжують озвучувати «шаблонні звинувачення у виведенні коштів в офшори і на фіктивні підприємства для подальшого переведення в готівку і «фінансування сепаратистів».

Таким чином, вони зберігають за собою можливість в рамках цього кримінального провадження зайти з обшуком до будь-якої компанії.

За матеріалами AIN

маразм сбу кримінал

Знак гривні
Знак гривні