Попри наїзди на Супрун, Кабмін її підтримав (ДЕТАЛІ)

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун здатна подолати корупцію в системі охорони здоров'я.

"Нова команда Міністерства охорони здоров'я на чолі з виконувачем обов'язків міністра Уляною Супрун якраз і є командою, яка є абсолютно некорумпованою. І це всім нам дає шанс вивести систему з того стану, в якому вона традиційно перебуває", - сказав Гройсман.

Він зазначив, що введення у 2015 році минулим урядом системи міжнародних закупівель було абсолютно виправданим і некорумпованим кроком.

Прем'єр зазначив, що правильна некорумпована політика дасть можливість вивести систему охорони здоров'я зі стану коми, в якому вона перебуває не один рік. "Я хочу добитися, щоб в Україні були чесні ціни на ліки, і це завдання стоїть перед Міністерством охорони здоров'я. Я хочу добитися, щоб з 1 квітня 2017 року хронічні хворі, які потребують постійної медикаментозної підтримки, отримували ці медикаменти безкоштовно. Ми такі кошти заклали - і цей механізм буде запущено", - заявив він.

Нагадаємо, на початку 2017 року навколо МОЗ розгорівся гучний фейсбук-скандал.

Кардіохірург Борис Тодуров публічно звинуватив МОЗ у зриві закупівель необхідних препаратів, а також відмові Інститутові відкрити філії у Донецькій та Луганській областях.

У міністрерстві ідповідають, що в Україні запущена програма, яка передбачає створення мережі кардіоцентрів, до яких у разі інфаркту пацієнт може потрапити впродовж двох годин, саме цей час є критичним для врятування життя. На це виділені кошти. В оточенні Супроу говорять, що філії, які збирався відкрити Інститут серця мають не визначений статус чи то державні чи то приватні. Також критики Тодорова звинувачують його у тому, що з пацієнтів брали кошти за шунтування при інфаркті при тому, що держава виділяла кошти на цю медичну маніпуляцію.

На Супрун також "наїжджав" нардеп Олег Мусій, який був міністром охорони здоров'я у 2014 році й, можливо, знов хоче.

Коментар редакції ТЕКСТів

Супрун праильний міністр і в неї хороша команда з прогресивним і реалістичним баченням змін. Саме такі люди і повинні працювати в уряді. Задумані нею реформи вигідні пацієнтам, тобто усім нам і рядовим лікарям. Але б'ють по "врачах-вимагатєлях", тобто так званій медичній еліті, яка краде гроші з бюджету і витрушує їх з пацієнтів, яка прописує у медичних протоколах назви брендів і тому подібне.

Зараз у Супрун конфлікт не тільки з різними головлікарями, які працюють у державних лікарнях, на державному обладнанні з виділеними державою ліками і думають, що вони власники приватних клінік, а й з профільним комітетом у Раді, де сидять такі самі "лікарі" - тільки у статусі нардепів.

Супрун варто воювати до кінця.

Міністр має не тільки керувати чиновниками, міністр повинен переконувати суспільство, що його дії правильні, що опоненти реформ відстоюють виключно свої приватні інтереси.

За матеріалами Цензора, УП, фейсбуку, Гордон

супрун реформи медицина конфлікт

Знак гривні
Знак гривні