В бурштиновому регіоні Житомирщини відбулась кримінальна розборка зі стріляниною. Є жертви (ФОТО)

У місті Олевськ Житомирської області в ніч на 16 січня сталася збройна сутичка, в результаті якої кілька людей потрапили до лікарні, один загинув.

Інформація про інцидент надійшла близько 01:00, повідомляє прес-служба Нацполіції.

За попередньою інформацією, конфлікт виник як на побутовому ґрунті, так і внаслідок кримінальних розбірок між місцевими жителями та приїжджими зі Львівщини.

У результаті вогнепальні поранення отримали семеро осіб: четверо – жителі Олевського району та ще троє – львів’яни, один з яких помер під час надання медичної допомоги. Поранені госпіталізовані, їм надається необхідна медична допомога.

Як повідомив депутат Житомирської облради Олександр Ніколайчук, близько 12 години ночі в центр Олевська приїхали щонайменше 3 автомобілів, серед яких мікроавтобус.

«З авто вибігли невідомі особи спортивної зовнішності озброєні пістолетами та гвинтівками. Вони розпочали розстрілювати молодих хлопців які знаходилися поблизу кав'ярні та парковки.
Під час масового зіткнення, хтось з приїжджих кинув в натовп гранату, як наслідок багато молодих людей отримали поранення різного ступеня», - написав він.

Депутат пов’язує цю сутичку з так званими «бурштиновими війнами». І закликає владу втрутитись у ситуацію «інакше в Україні відкриється ще один «бурштиновий» фронт».

Олевський район відомий нелегальним видобутком бурштину.

Влітку в Олевському районі вже була перестрілка між місцевими та приїжджими за бурштин - того разу обійшлося без загиблих

За матеріалами Громадського

житомирщина кримінал

Знак гривні
Знак гривні