Хтось хоче дауншифтингу? Шліть їх в Україну, вона одна з найдешевших (РЕЙТИНГ)

Українські міста одні з найдешевших у світовому індексі вартості життя. Наприклад, у Києві другі за дешевизною в Європі квитки на метро та інший громадський транспорт - а в Сумах найдешевші у світі проїзні та інтернет.

База даних вартості життя у містах Numbeo опублікувала індекс найдорожчих міст світу станом на початок 2017 року.

Серед 485 міст в усіх регіонах світу найдорожчим виявився Гамільтон на Бермудських островах, щоправда його постійне населення складає всього 1500 осіб. Усі інші міста з топ-10 найдорожчих знаходяться у Швейцарії (Цюрих, Базель, Цуг, Лозанна, Берн, Лугано) та Норвегії (Ставангер, Трондхайм).

Українські міста опинились серед найдешевших, але й купівельна спроможність середнього українця – одна з найменших у світі. Так, Київ знаходиться на 459-му місці, Харків – на 466-му, Дніпропетровськ – на 473-му, Суми – на 474-му з 485 позицій. Дешевше лише деякі міста Індії та столиця Єгипту Каїр.

хіпстер-дауншифтер - їдь у рідний райцентр!


Карта найдорожчих і найдешевших міст

Найдорожчі У СВІТІ

найдешевші В ЄВРОПІ

Рейтинг дорожнечі міст у вигляді таблиці

Слід усвідомити, що ціна життя порівняно з іншими містами впала не в останню чергу через курс валют - при переведенні в інші валюти при порівнянні ціна життя в Україні в останні кілька років дуже дешева.

Індекс дорожнечі (дешевизни) Сум, наприклад.

Індекс для Києва

Як показують рейтинги, що в Україні дорожче, ніж у решті світу - це машини, брендові речі (джинси, взуття тощо) та одні з найбільших у світі відсотки на банківські іпотечні кредити.

База даних Numbeo існує з 2009 року. Кожен користувач може заповнити анкету, де має вказати ціни на різні групи товарів та послуг про місто, в якому зараз живе. Після отримання достатньої кількості заповнених анкет, дані перевіряються, з них прибираються аномальні та пікові значення, а з решти цін виводиться середнє значення. Для формування індексу вартості життя, вартість товарів, послуг купівлі нерухомості подається у вигляді відсоткового значення. За 100% береться Нью-Йорк, а всі інші міста розташовуються або вище (дорожче Нью-Йорка) або нижче нього (дешевше Нью-Йорка) у списку.

Український текст із використанням матеріалу Хмарочоса та оригінальних джерел

економіка рейтинг україна

Знак гривні
Знак гривні