У Польщу прибули американські танки для стримання російської агресії

Це найбільша відправка американської зброї в Європу з часів завершення Холодної війни. Бойові машини надійшли полякам у рамках програми зі зміцнення східного флангу НАТО.

Нагадаємо, розвантаження сотень танків, самохідних гаубиць й інших військових машин відбувалося в німецькому порту Бремерхафен.

Танки розмістили на полігоні поблизу села Жаґаня, що в Любуському воєводстві. Це — найбільша відправка американської бронетехніки іншим країнам із часів холодної війни (тривала з 1946-го по 1991 рік між США та Радянським Союзом).

Також у Польщу спрямують понад 3,5 тис. військових Сполучених Штатів.

З кінця минулого тижня сотні танків, військових машин і ­гаубиць розвантажують у німецькому порту міста Бремерхафен. Техніка прибула морем із США.

За даними Deutsche Welle, в Німеччину також прибудуть 3500 американських військовослужбовців 4-ї піхотної дивізії з військової бази Форт Карсон у штаті Колорадо.

Крім того, США, Британія, Німеччина і Канада направлять в цьому році в Естонію, Латвію, Литву і Польщу чотири батальйони загальною чисельністю 4000 осіб - по одному в кожну країну.

Росія неодноразово виступала проти розширення НАТО в Східній Європі. При цьому нарощувала власну військову присутність біля країн Балтії та Польщі. Чисельність російських військ у цих районах сягає 330 тис. людей.

До кінця року США, Велика Британія, Німеччина й Канада направлять ще чотири батальйони в Польщу, Румунію, Болгарію та країни Балтії.

За матеріалами Газети по-українськи та Кореспондента

німеччина латвія сша естонія росія НАТО литва польща

Знак гривні
Знак гривні