Кабмін розгляне можливість видавати українські паспорти мешканцям окупованих територій

Кабінет Міністрів України має намір до квітня 2017 року вирішити питання про надання адміністративних послуг, у тому числі з реєстрації актів громадянського стану та видачі паспортів України громадянам, які проживають на непідконтрольних територіях Луганської і Донецької областей.

Відповідна норма міститься в затвердженому Кабміном Плані заходів щодо реалізації деяких принципів державної внутрішньої політики щодо непідконтрольних владі України районів Донецької та Луганської областей.

“Відпрацювати питання щодо можливості надання громадянам України, які проживають на неконтрольованій території адміністративних послуг (у тому числі з реєстрації актів громадянського стану, видачі паспортів громадянина України), на контрольованій території, поблизу пунктів перетину лінії розмежування”, – сказано в документі.

Нагадаємо, навесні 2016 року в Донецьку й Луганську почали видавати так звані “паспорти ДНР і ЛНР”, однак їх не визнає навіть Росія.

Після знищення терориста “Мотороли” – Арсена Павлова – стало відомо, що Моторола оформив своїм дітям українські документи.

паспорт Захарченка - двоголовим курям на сміх

Новинарня

донеччина луганщина

Знак гривні
Знак гривні