ЗСУ закріпилася на нових позиціях на Світлодарській дузі

Підрозділи Збройних сил України закріпилися на зайнятих 18 грудня позиціях на Світлодарській дузі в межах лінії розмежування.

Цю інформацію Громадському підтвердили у командуванні 54-ї бригади, яка дислокується у цьому районі.

В свою чергу, речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник зазначив, що нові позиції були зайняті без порушень Мінських домовленостей.

«Стосовно дислокації наших підрозділів на Світлодарській дузі. Як відомо, ситуація там останніми днями дуже напружена, там тривали дуже серйозні бойові дії. Внаслідок цих бойових дій дійсно підрозділи ЗСУ зайняли певні дуже важливі нові позиції, але в межах лінії розмежування, тобто Мінські угоди не порушувалися, і військові частини, які зараз там обороняють наші рубежі, дійсно зайняли певні позиції, але в рамках нашої території», — сказав він під час брифінгу.

Раніше інформація про зайняті позиції надходила лише від волонтерів:

«Коротко і без подробиць. На Світлодарській дузі у нас «трохи» нових позицій з’явилося. Наші дуже постаралися і найголовніше все зробили тихо. Сепари тільки потім про все здогадалися, активізувалися, але було вже пізно», — повідомив на своїй сторінці у Facebook волонтер Юрій Мисягін.

За його словами, «наші позиції міцно наші», «опорники на них стоять». У теж час волонтер додав, що зараз «треба туди організувати 4500 метрів електричного кабелю, щоб у хлопців в бліндажах була електрика і світло».

Нагадаємо, на Світлодарській дузі під Дебальцевим за даними штабу АТО 18 грудня загинули 5 військових ЗСУ.

За матеріалами Трайдент і Громадського

армія донеччина війна

Знак гривні
Знак гривні