У списках полонених Савченко виявились і вбиті, і звільнені. Вона коригує на ходу

Савченко вкотре помилилась - вона оприлюднила списки полонених, але одразу виявилося, що в них багато неправильних даних.

Як повідомив Громадському радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт, у списках зазначені імена загиблих військових.

Він висловив сподівання, що публікація не зашкодить переговорному процесу. Водночас, Тандіт зазначив, що відкритими списками можуть скористатися шахраї.

Мабуть, багато хто стикався з випадками, коли шахраї вимагають гроші від родичів людей, що опиняються у скрутних ситуаціях.

Тандіт повідомив, що особисто просив Савченко не публікувати списки.

«Не можна публікувати списки, тому що ми ризикуємо не тільки життями наших хлопців, але і їх родичів», — додав радник голови СБУ.

У зв'язку з оприлюдненням списків, СБУ провела нараду, на якій проведено перевірку цих списків і співставлення їх з офіційними даними.

«Можу сказати, що за дорученням Василя Грицака (голови СБУ) цілий день працюють оперативні підрозділи. На жаль, дається невірна інформація з приводу статусу хлопців. Також є імена наших загиблих героїв. В тому числі, є імена тих громадян, котрі були знайдені», — сказав Тандіт.

Савченко "коригує" помилки на ходу

Після того, як її тицьнули носом, Савченко внесла уточнення до опублікованих 10 січня списків військовополонених і зниклих безвісти українців на Донбасі.

Уточнення стосуються позначень прізвищ у списках різним кольором.

Так, блакитним кольором позначені звільнені, червоним – загиблі, помаранчевим – росіяни, котрих шукають представники самоназваної «ДНР», жовтим – громадяни РФ, яких шукає самоназвана «ЛНР».

Але й після цього люди продовжують вказувати Надії Савченко на помилки в її незрозуміло навіщо оприлюднених списках.

донеччина савченко луганщина говорильня сбу війна

Знак гривні
Знак гривні